Snickare Halmstad

Snickeri och Entreprenad •

Om ROT-avdraget

Skatteavdrag för att bygga och renovera

Sedan knappt 30 år tillbaka kan man som privatperson få ROT-avdrag på arbete som genomförs i eller på ens permanenta bostad eller fritidshus. Avdraget gäller för om- och tillbyggnation samt vid renoveringar av en bostad man äger. När du anlitar Snickare Halmstad för ett uppdrag kan du alltså ha rätt till skatteavdraget, som uppgår till 30 % av arbetskostnaderna. Tack vare att du kan göra det här avdraget blir den totala kostnaden för ditt projekt lägre.

Minskade renoveringskostnader med ROT

ROT-avdraget, som är personligt, innebär alltså att alla som äger en bostad eller fastighet har rätt att ta ut en maximal summa på 50 000 kronor varje kalenderår. För dem som äger en fastighet tillsammans och går in i byggprojektet ihop blir den maximala summan således 100 000 kronor per år. Notera att ROT-avdrag och RUT-avdrag, som ger möjlighet att göra avdrag för hushållsnära tjänster som exempelvis flyttstädning, barnpassning och städning, räknas in i samma maxsumma.

Få svar på dina frågor om ROT-avdraget

Som din snickare i Halmstad hjälper kan vi självklart svara på de eventuella frågor du har rörande ROT-avdraget. Ett besök på Skatteverkets hemsida kan också ge dig mer information. Du behöver inte oroa dig för att deklarationen ska bli krånglig på grund av ROT, den biten är redan klar när du får din faktura.

OM OSS

Vi är erfarna snickare i Halmstad som utför renoveringar och nybyggnationer utifrån dina önskemål.

Snickarehalmstad.nu kommer hantera din förfrågan för statistikändamål samt hantera dina kontaktuppgifter för att besvara offertförfrågan.